Warmtepompen

Warmtepompen worden steeds populairder als een van de meest milieuvriendelijke en kosteneffectieve oplossingen om uw huis te verwarmen. Dit is het resultaat van opbrengsten van grondenergie afkomstig van de zon, evenals afkomstig van lucht of van de grond. Hierdoor stoot u geen CO2 meer uit en worden uw kosten aanzienlijk verlaagd.

Het installeren van een warmtepomp is zowel goed voor het milieu als voor uw budget.

Een warmtepomp is de meest kosteneffectieve verwarmingstechnologie, omdat het bespaart op zowel de verwarmings- als de warmwaterrekening. Warmtepompen hebben bovendien minder onderhoud nodig, hebben een lange levensduur en zijn zeer betrouwbaar.

Zoekt u een efficient en aangenaam verwarmingssysteem?

Warmtepompen bij nieuwbouw of renovatie

Denkt u bij uw nieuwbouw of renovatie van uw bestaande installatie aan de installatie van een warmtepomp?  Dan bekijken wij graag samen met u welke warmtepomp het meest aangewezen is voor uw project.

Warmtepompen halen energie uit de lucht of de bodem en geven dit af aan de binnenruimtes of een afgiftesysteem in de woning. Ze leveren een hoog rendement en zijn milieuvriendelijk.

Uw woning verwarmen, afkoelen of sanitair water opwarmen? Dit kan allemaal met een warmtepomp.

Omdat warmtepompen met een lage watertemperatuur verwarmen, werken ze het beste in combinatie met vloer- of wandverwarmingsconvectoren. Op die manier krijgt u het meeste waar voor uw geld uit uw installatie. Voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn en dus een grotere warmtebehoefte hebben, is een hybride warmtepomp die werkt in combinatie met een cv-ketel de ideale optie.

Wij geven advies op maat

Soorten warmtepompen

Er zijn op dit moment verschillende systemen van warmtepompen op de markt. We zetten hieronder de belangrijkste op een rij:

  • Lucht-lucht warmtepomp

Bij de lucht-lucht warmtepomp wordt gebruik gemaakt van een buiten- en binnen-unit die met elkaar in verbinding staan. Dit soort warmtepomp haalt energie uit de lucht via de buitenunit en brengt deze met hoog rendement via de binnen-unit in de te verwarmen ruimte. Tijdens de uitwisseling filtert de binnen-unit ook het stof uit de lucht.

De lucht-lucht warmtepomp biedt een hoog rendement aan een lage investeringskost en is geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouwwoningen. Bovendien is hij energiebesparend en milieuvriendelijk.

  • Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht via de buitenunit en brengt deze via een warmtewisselaar naar een afgiftesysteem in de woning (radiatoren, vloerverwarming of sanitaire installatie). Deze warmtepompen bieden een hoog rendement, kunnen snel geïnstalleerd worden en zijn budgetvriendelijk.  Ze kunnen zowel bij renovatie als nieuwbouwwoningen toegepast worden.

  • Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de bodem via een ingegraven horizontaal of verticaal opvangnet en geeft deze warmte af aan de binnenruimtes. Dit soort warmtepomp levert een zeer hoog rendement maar heeft meestal een hogere installatiekost.

Goed om te weten is dat niet alle bodems voor dit systeem geschikt zijn.  Want soms zijn er belangrijke graafwerken nodig of is de tuinoppervlakte bij de woning niet groot genoeg. Dit systeem is vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen.

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken

Onze leverancier

Wij zijn verdeler van Bosch voor de installatie van warmtepompen.

BOSCH