Vloerverwarming Liedererke

Vloerverwarming leggen in Liedererke? Als vloerverwarming installateur biedt Vijverman Verwarming jou een totaaloplossing voor het verwarmen van je voer in Liedererke.

Ook vloerverwarming met warmtepomp kunnen wij plaatsen voor uw woning of gebouw in Liedererke.

Lees hieronder meer over de soorten vloerverwarming die wij u kunnen aanbieden.


Vloerverwarming Liedererke

Wenst u een gelijkmatige en constante verdeling van de warmte in uw binnenruimtes? Dan is vloerverwarming in combinatie met een condensatieketel of warmtepomp misschien wel de ideale oplossing voor u. Ook hier kan Vijverman Verwarming het verschil maken!

Vloerverwarming werkt eigenlijk net zoals een gewone CV-installatie maar in plaats dat het verwarmde water door radiatoren wordt gepompt, wordt het hier afgegeven aan een buizencircuit dat onder de vloer werd geplaatst. Hierdoor warmt de vloer en vervolgens ook de ruimte op.

Vloerverwarming Liedererke

Vloerverwarming verlaagt het energieverbruik

Vloerverwarming creëert een aangenaam binnenklimaat door een stabiele en evenwichtige verdeling van de warmte in de ruimte. Bovendien is het uiterst geschikt voor mensen met allergieën.

Door de stralingswarmte circuleert er namelijk weinig lucht in de ruimte waardoor het stof niet gaat rondzweven.

Vloerverwarming is daarenboven ook energiezuinig.

Omdat het systeem op lage temperatuur werkt, is er minder energie nodig om de kamer evenveel op te warmen in vergelijking met een klassiek systeem op radiatoren. Vooral bij goed geïsoleerde woningen zal vloerverwarming het beste rendement opleveren.

Hou er wel rekening mee dat niet elke vloer geschikt is als afgiftesysteem.

Vloerverwarmingssystemen

Soorten vloerverwarming

Op het vlak van installatie onderscheiden we twee vloerverwarmingssystemen namelijk droogbouw en natbouw.

Droogbouwvloerverwarming is vooral geschikt bij renovaties waar men over een lage opbouwhoogte beschikt nl. zo’n 6 cm. Daardoor worden de vloerverwarmingsbuizen hier niet in het cement gelegd maar op voorgevormde isolatieplaten. Grote voordeel daarvan is dat het systeem relatief snel en eenvoudig kan geplaatst worden.  Doordat er geen cement boven de buizen ligt, kan de ruimte ook redelijk snel opwarmen. Dit is dan ook de meest energiezuinige variant bij de vloerverwarmingssystemen.

Bij nieuwbouwprojecten wordt in hoofdzaak gebruik gemaakt van het natbouwvloerverwarmingssyteem. Voor dit soort van installaties is wel een hoge opbouwhoogte nodig van zo’n 18 à 20 cm. De vloerverwarmingsbuizen worden hier in het cement of de gietvloer gelegd. Bijgevolg zal de ruimte dan ook minder snel opwarmen omdat eveneens het cement dient opgewarmd.  Hiertegenover staat echter dat de warmte langer vastgehouden wordt en er minder energie nodig is. Deze vorm van vloerverwarming is dus energiezuinig, kwaliteitsvol en goedkoper dan droogbouwvloerverwarming.

In uw buurt

Onze werkregio

We zijn o.a. ook actief in Aalst, Affligem, Asse, Berlare, Brakel, Brussel, Buggenhout, De Pinte, Dendermonde, Destelbergen, Dilbeek, Erembodgem, Galmaarden, Gavere, Gentbrugge, Geraardsbergen, Gooik, Grembergen, Grimbergen, Haaltert, Halle, Hamme, Herzele, Kalken, Kraainem …

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken

Onze leverancier

Wij zijn verdeler van Begetube.

Begetube
vloerverwarming
vloerverwarming

Vijverman Verwarming

Uw specialist in verwarming, sanitair en ventilatie.

Verwarming

Bij Vijverman Verwarming installeren we verwarmingsketels en warmtepompen. Uw woning verwarmen, afkoelen of sanitair water opwarmen? Dit is allemaal mogelijk na installatie van een warmtepomp. Mooi meegenomen is dat warmtepompen milieuvriendelijk zijn en een hoog rendement opleveren.

Wij zijn verdeler van BOSCH verwarmingssystemen voor het installeren van verwarmingsapparaten.

Sanitair

We richten ons vooral op totaalrenovaties van badkamers, van ontwerp tot eindafwerking. Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor het herstellen of vervangen van bestaand sanitair en voor het sanitaire leidingswerk bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Voor het sanitaire gedeelte werken wij samen met DESCO/STG en VAN MARCKE.

Ventilatie

Ook een goede ventilatie is een belangrijk element van een gezond binnenklimaat.  Ventilatie vermindert de kans op allergieën en verwijdert daarnaast ook feilloos vocht en onaangename geurtjes uit de woning. Er zijn op dit moment verschillende systemen op de markt;  Vijverman installeert voornamelijk het zogenaamde systeem D of warmteterugwinapparaat.

Niet alleen een gezond binnenklimaat en gezuiverde luchtaanvoer, maar ook de mogelijkheid om warmte terug te winnen uit de afgevoerde lucht d.m.v. energiezuinige ventilatoren zijn de grote troeven van dit systeem.

Vijverman Verwarming
verwarmingsinstallateur, HVAC installateur

Waarom kiezen voor Vijverman Verwarming?

Tot onze klanten behoren zowel particulieren als grote bedrijven. Of het nu een onderhoud, een installatie of renovatie van uw verwarming, een nieuwe badkamer, of een groot aanbestedingsproject voor winkels, banken, of appartementen betreft, steeds zullen we uw project met de nodige zorg en professionalisme op ons nemen. Want  klanttevredenheid vinden wij bij Vijverman Verwarming ontzettend belangrijk.

  • Jarenlange en brede ervaring door succesvol team
  • Solide partner voor kleine werken en grote aanbestedingen
  • Vlotte samenwerking en uitstekende service
  • Kwaliteitsvolle en energiezuinige materialen

Vanaf de start van uw project kunt u bij ons rekenen op deskundig advies en zorgen wij er verder voor dat de uitvoering van de werken correct en binnen de afgesproken termijn plaatsvindt.

Particulieren

Wij werken enkel regionaal om een goede service te kunnen waarborgen.

centrale verwarming

Vijverman is een solide partner voor zowel particulieren als bedrijven. 

Team

Het succes van Vijverman Verwarming is in de eerste plaats te danken aan een ervaren team van medewerkers dat iedere dag opnieuw zijn professionele kennis ten dienste stelt van u, onze klant.

Ook de zaakvoerder is actief betrokken bij de uitvoering van de werken.

Samenwerking:

Of het nu een renovatie, onderhoud of installatie bij u thuis betreft of een groot aanbestedingsproject voor uw bedrijf, ons ervaren team van medewerkers zorgt ervoor dat de uitvoering van uw project correct en binnen de afgesproken termijn gebeurt.

Bovendien zijn een vlotte samenwerking en een uitstekende service steeds gegarandeerd.

Gebruikte materialen:

Bij Vijverman bieden wij onze klanten een uitgebreid gamma van moderne, kwaliteitsvolle en energiezuinige materialen en merken aan met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Op uw verzoek bekijken wij samen met u dit assortiment van materialen.