Vloerverwarming

Wenst u een gelijkmatige en constante verdeling van de warmte in uw binnenruimtes? Dan is vloerverwarming in combinatie met een condensatieketel of warmtepomp misschien wel de ideale oplossing voor u. Ook hier kan Vijverman Verwarming het verschil maken!

Vloerverwarming werkt eigenlijk net zoals een gewone CV-installatie maar in plaats dat het verwarmde water door radiatoren wordt gepompt, wordt het hier afgegeven aan een buizencircuit dat onder de vloer werd geplaatst. Hierdoor warmt de vloer en vervolgens ook de ruimte op.

Een aangename temperatuur in heel uw huis?

Vloerverwarming verlaagt het energieverbruik

Vloerverwarming creëert een aangenaam binnenklimaat door een stabiele en evenwichtige verdeling van de warmte in de ruimte. Bovendien is het uiterst geschikt voor mensen met allergieën.

Door de stralingswarmte circuleert er namelijk weinig lucht in de ruimte waardoor het stof niet gaat rondzweven.

Vloerverwarming is daarenboven ook energiezuinig.

Omdat het systeem op lage temperatuur werkt, is er minder energie nodig om de kamer evenveel op te warmen in vergelijking met een klassiek systeem op radiatoren. Vooral bij goed geïsoleerde woningen zal vloerverwarming het beste rendement opleveren.

Hou er wel rekening mee dat niet elke vloer geschikt is als afgiftesysteem.

Vloerverwarmingssystemen

Soorten vloerverwarming

Op het vlak van installatie onderscheiden we twee vloerverwarmingssystemen namelijk droogbouw en natbouw.

Droogbouwvloerverwarming is vooral geschikt bij renovaties waar men over een lage opbouwhoogte beschikt nl. zo’n 6 cm. Daardoor worden de vloerverwarmingsbuizen hier niet in het cement gelegd maar op voorgevormde isolatieplaten. Grote voordeel daarvan is dat het systeem relatief snel en eenvoudig kan geplaatst worden.  Doordat er geen cement boven de buizen ligt, kan de ruimte ook redelijk snel opwarmen. Dit is dan ook de meest energiezuinige variant bij de vloerverwarmingssystemen.

Bij nieuwbouwprojecten wordt in hoofdzaak gebruik gemaakt van het natbouwvloerverwarmingssyteem. Voor dit soort van installaties is wel een hoge opbouwhoogte nodig van zo’n 18 à 20 cm. De vloerverwarmingsbuizen worden hier in het cement of de gietvloer gelegd. Bijgevolg zal de ruimte dan ook minder snel opwarmen omdat eveneens het cement dient opgewarmd.  Hiertegenover staat echter dat de warmte langer vastgehouden wordt en er minder energie nodig is. Deze vorm van vloerverwarming is dus energiezuinig, kwaliteitsvol en goedkoper dan droogbouwvloerverwarming.

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken

Onze leverancier

Wij zijn verdeler van Begetube voor vloerverwarming.

Begetube
vloerverwarming
vloerverwarming