Ventilatie in uw woning

Ventilatie is een eenvoudige manier om muffe lucht kwijt te raken en frisse lucht binnen te brengen. Ook bij nieuwbouw of renovatie van woningen is de installatie van een ventilatiesysteem vereist.

Vijverman Verwarming biedt een totaaloplossing voor je ventilatie. We beschikken over heel wat verschillende systemen die voldoen aan je individuele noden en wensen.

Een goede ventilatie is van cruciaal belang voor het behoud van een gezonde binnenatmosfeer.

Zorg er om te beginnen voor dat muffe geuren geen kans krijgen. Bovendien beschermt een ventilatiesysteem u tegen vocht en schimmelproblemen. Bovendien zorgt het voor frisse lucht, wat de slaapkwaliteit verbetert en het gevaar op CO-vergiftiging vermindert.

U gaat bouwen of verbouwen?

Ventilatie bij nieuwbouw en renovatie

Wenst u een ventilatiesysteem te installeren in uw woning of bedrijf, dan bent u ook hiervoor bij ons aan het juiste adres!

Dat een goede ventilatie belangrijk is voor de gezondheid, daar zijn we met zijn allen nu wel van overtuigd. Maar ventilatie vermindert bovendien ook de kans op allergieën en verwijdert daarnaast ook feilloos vocht en onaangename geurtjes. Met als resultaat, een zalig binnenklimaat in uw woning!

Welk systeem is het best voor uw woning?

Soorten ventilatiesystemen

Er zijn op dit ogenblik vier verschillende ventilatiesystemen op de markt gaande van volledig natuurlijke ventilatie over gemengde ventilatie tot mechanische ventilatie.

Het systeem dat Vijverman Verwarming voornamelijk installeert is het zogenaamde systeem D of warmteterugwinapparaat. Dit systeem werkt automatisch gestuurd en gaat continu de lucht aan- en afvoeren aan de hand van een aan- en afvoerventilator.

De lucht wordt vervolgens door de woning geleid via een netwerk van leidingen, zo aangelegd dat de verschillende luchtstromen zich niet kunnen vermengen.

De aanvoerventilator blaast zuivere, gefilterde lucht in de woning en de warme, vochtige en verontreinigde lucht wordt aangezogen via de vochtige ruimtes (badkamer, keuken, toilet) en via de afvoerventilator uit de woning verwijderd.

Wat u moet weten

Hoe werkt een ventilatiesysteem?

De aangezogen toevoerlucht, die in de wintermaanden de lage temperatuur van de buitenlucht heeft, wordt in de ventilatie-unit opgewarmd d.m.v. de warmte, die met behulp van een warmtewisselaar van de warme afvoerlucht wordt afgenomen.

Om te vermijden dat de woning tijdens de zomermaanden ook verder zou opwarmen, wordt de lucht dan niet door, maar langs de warmtewisselaar geleid. Dit wordt automatisch geregeld in het apparaat zodat de binnentemperatuur tijdens de zomermaanden ook aangenaam blijft.

De voordelen van dit warmteterugwinapparaat zijn :

  • een gezond binnenklimaat
  • gezuiverde luchtaanvoer
  • mogelijkheid tot warmteterugwinning uit de afgevoerde lucht
  • energiezuinige ventilatoren

De filters in de aan- en afvoerunit dienen wel regelmatig te worden onderhouden.

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken

Onze leveranciers

Wij zijn verdeler van Vasco, Renson en Duco voor het installeren van ventilatiesystemen.

vasco
renson